Demonstratie van schildersmateriaal en afbeeldindigen van schilderijen en tekeningen (kunstgeschiedenis) en/of workshop verf en krijt maken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Kunstgeschiedenis aan de hand van 30.000 jaar teken en schildersmateriaal. Met tientallen pigmenten, inkten krijtjes enz enz Er zijn geen speciale vaardigheden vereist. Deel I U krijgt een demonstratie van schilders- en tekenmateriaal vanaf de grottenbewoners tot nu toe nu.Alle grondstoffen liggen in levende lijve voor u,tientallen verfpoeders bindmiddelen enz ook voorbeelden van tempera,olieverf acryl en aquarel op de diverse ondergronden.Ook ziet u afbeeldingen van kunstwerken waarbij die materialen gebruikt werden. Deel II U kunt zelf  verf maken en die daarna uitproberen. U maakt bijv. tempera zoals de Middeleeuwse miniaturisten die gebruikten, de olieverf van Rembrandt of pastelkrijt. U kunt de pracht van de kleuren van bijv. lapis lazuli, meekrapwortels, aardkleuren en moderne cadmiums van dichtbij ervaren.                                                  De inhoud van de workshop wordt van te voren samen met de klant bepaald. Er kunnen meerdere workshops gegeven worden die op elkaar aansluiten om de stof uit te diepen. Naar keuze kunnen onderwerpen uit de kunstgeschiedenis worden behandeld. PRIJZEN EN VOORBEELD VAN PROGRAMMA bijv, als bedrijfsuitje KLIK HIER                                                                                                                                                                                                                         d
Het schildersatelier
atelier sneeuwklokjestraat 20 Den Haag
workshops en demonstraties in een museum: Deze demonstraties en workshops zijn zeer geschikt als begeleiding voor een tentoonstelling. Het materiaal,d.w.z het doek,de verf,de pigmenten en bindmiddelen waar de verf van gemaakt is,alsmede voorbeelden van de opbouw van de schilderijen,zullen te zien zijn. De bezoeker krijgt voorbeelden te zien van de werkwijze van de schilder(s) die op de tentoonstelling te zien zijn. Een schilderij mag je niet aanraken,maar deze materialen wel,je mag er even mee werken,bijv.wat verf wrijven en met een zilverstift tekenen. Dat geeft een zintuigelijke ervaring die een extra ingang tot de getoonde schilderijen kan betekenen. Een goede manier om de gescheiden werelden van kunsthistorici,schilders en vakleerkrachten te overbruggen. ook voor op school; bijv als voorbereiding op een tentoonstelling.
demonstraties en workshops  op school
Geschikt voor basis en middelbaar onderwijs Op een lange tafel ligt een grote hoeveelheid verfstoffen bindmiddelen voorbeelden van technieken en afbeeldingen Aan de hand van die materialen vertel ik over het  schildersambacht van vroeger tot nu. Het is een kunstgeschiedenisles die  aan de hand van het materiaal wordt gegeven. Altijd in overleg samengesteld.
voor kinderen van 6 t/m12 jaar VERHALEN OVER KLEUR ZELF VERF MAKEN De kinderen kijken en luisteren eerst en mogen dan verf wrijven en roeren en uitproberen.
DE SCHILDER EN ZIJN MATERIAAL VROEGER EN NU KIJKEN EN ZELF DOEN Ook hier eerst een verhaal met voorbeelden en dan zelf verf maken maar met olieverf als extra.
workshops schilderen voorbeelden van  aan te passen aan de groep.
voor jongeren van 12 t/m 18 jaar